среда, 10. мај 2017.

Smradovi, hvala Vam!

Vi, sto predstavljate zlocudni tumor nase zemlje i naseg iovako jadnog drustva, sto ste u stanju svoje dete sopstveno prodati za saku dinara i za bolje radno mesto. Vama se obracam.

Danas si unistila zivot jedne zene. Daleko od toga da se gubitkom posla moze zavrsiti njen zivot, ali ste joj naneli velike traume. Ona ne jede, place, u depresiji je i svoju porodicu unistava da je gleda bezivotnu.

Jer ste vi zeleli da je nema, da dobijete vise poena kod, kod ociju slepog, direktora koji kao da ima ular na glavi, i vidi samo kako mu prezentuju.
Hvala vam, smradovi.

Jer je jedan od vas, zatrovan ljubomorom, gledao kako je dobijala pohvale i cvece, i zeleo da joj napakosti umesto da se trudi da sam zasluzi lepu rec.

I tebi hvala, spodobo zla.

Jer ste znali da 10 godina nema mrlje u karijeri i da je ovo jedini nacin bio da joj se osvetite sto je prema ljudima, kao poslovodja, ipak bila covek.

I za to Vam hvala.


A vama, samoproklamovana HR menadzerko, necu pozeleti nista lose javno, iako vam u dusi zelim da nosite makar duplo vecu bol nego ona sad. Pitala bih vas, kako, vam se lice ne ospe od toliko gucica u koje ste ga gurnuli, lizuci ih halapljivo ne bi li dobili bolji polozaj, i kako mozete spavati nocu do svesno i namerno rusite necije nade.
I da, iako ste joj otvoreno govorili da ne poteze nista, i govorili kako ce, ako joj oprostite nesto sto ste joj podmetnuli,ujedati ruku koja je hrani, sto pretpostavljam da mislite na sebe, odmah da vam saopstim jednu bitnu cinjenicu. Ona nije zena bez korena, i budite sigurni da ima ko ce nju da hrani i da je decu rodila da je hranimo.

Tebi, o velika americka korporacijo, zelim da prestanes da meni saljes oglase da trazis HR menadzera u Sremskoj Mitrovici. Sada, nikada, ni za cenu moje sopstvene propasti ne bih pristala da radim u leglu olosa, sebicnjaka i ljudskih demona, posto su zmije plemenite zivotinje i ne zelim da ruzim bica stvorena od boga i poredim ih sa vasim kolektivom.
Kada bih i pristala da radim za vas, budite sigurni da bih se potrudila da vam nanesem dovoljno materijalne stete da nadoknadim ono sto je ona izgubila. A to je mnogo, zaista mnogo zivaca, suza, i nerviranja.

Zasto se, Srbijo, pitas zasto su poslovodje zle, kada dopustis da olosi teraju ljude kojima je jedina greska bila sto su se poneli kao, ljudi?
Zasto se pitas ti covece zasto je onaj novi menadzer tako zao? Zasto je ona devojka tako hlada, rezervisana ohola i gorda, i zasto te cedi u beskraj? Zato sto joj je sistem pokazao kako je lako unistiti dobrog poslovodju, zato sto gleda suze najmilije zenske osobe, i zato sto vam svima, koji su za to odgovorni, umesto pozdrava kulturnog, ima samo najruznije reci da kaze, ali nece, jer ju je upravo ta zena vaspitala da se ponasa kao dama.

I jos jednom, hvala ti americka velika korporacijo, zato sto si unistila jednu porodicu. Necu vas kleti, ali kada bih to uradila, kletvom bi vam porucila da vam zelim da vas snadje isto to ,sto ste njoj uradili.

A ti, ljudski kanceru, moli se bogu, klanjaj se kome god hoces, gnev i bes jednog deteta neces sprati nikada. Smej se, ali veruj, kad tad, karma ne oprasta losima. Vratice ti se. Jer si upravo stvorila novog buduceg zlog poslovodju koji ce vodjen bolom osvetiti roditeljske suze.

Нема коментара:

Постави коментар